Av og til blir man litt matlei, og trenger ny inspirasjon i matveien. To av ungene er veldig glad i rullekebab, og da jeg kom over lammeskav i butikken fikk jeg en ide om at jeg ville prøve å lage det selv. Ikke rullekebab da, men kebab i pitabrød – slik jeg husker det fra ungdommen min.
Jeg startet med å lage pitabrød etter Berit Nordstrand sin oppskrift. Deretter søkte jeg på oppskrifter på kebab, og tilpasset til mine behov.
Dette ble suksess blant både store og små. Og nå er det stadig mas om å få dette på menyen igjen.
Pitabrød
400 g finmalt emmer (evt sammalt spelt)
400 g sikta spelt
2 ts salt
1 ts tørrgjær
2 ss rapsolje
1 ss honning
6 dl plantemelk eller vann
Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland i vesken og elt til det slipper bollen og er en fast deig.
Hev til dobbel størrelse (viss du bruker kaldt vann ca 8 timer, lunkent vann 1 time)
Del deigen i 16 biter, rull til boller og kjevle ut til runde kaker på 13-15 cm i diameter. Legg 4 kaker på hvert stekebrett og etterhev i 1 time.
Stekes midt i ovnen på 250 g i 6-8 minutter.
Avkjøles på rist.
Hjemmelaget kebabkrydder
2 ts sort pepper
2 ts paprika
1 ts spisskummin
1 ts oregano
1 krm kajennepepper
1 krm hvitløkpulver
1 krm gurkemeie
1 krm malt koreander
Blandes sammen i en liten skål.
Kebabsaus
1 dl vegansk majones
2 ss Oatly fraiche (eller rømme)
1 ts kebabkrydder
1 ts chilipulver
1 ss ketchup
1 krm hvitløkspulver
1 krm paprikapulver
1 krm oregano
1 ts honning
Blandes godt sammen.
Lammeskav/lammekjøttdeig steikes sammen med hjemmelagt kebabkrydder.
Serveres sammen med ønsket tilbehør som f.eks. salat, løk, mais, agurk og tomater.