Det er vel ikke mulig? Omelett består jo nesten bare av egg.
Det var litt krise her da yngste datteren fant ut at hun ikke kunne spise egg. Heldigvis fant jeg en løsning på omelett. Det blir ikke helt den samme konsistensen, men smaken er ganske så lik. Eggesmak uten egg får vi fra «svart salt» eller Kala Namak som det egentlig heter. Saltet kjøper jeg på helsekostbutikk.
Oppskriften nedenfor er en basis oppskrift. Tilsett det du ønsker av grønnsaker, kjøtt og ost. I den på bildet hadde jeg skinkebiter oppi, og Chevre ost oppå.
Ingredienser
2 dl kikertmel
2 dl vann
1 ts svart salt
1 ts gurkemeie
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts bakepulver
Visp alt sammen til en klumpfri røre, og steik på lav varme i en liten panne med lokk. Den er ferdig når alt har stivnet. Trenger lenger tid enn en vanlig omelett.
