Når vi er ute å reiser og får servert et virkelig godt måltid, prøve jeg å gjenskape det når vi kommer hjem. Dette er en sånn rett, og derav det rare navnet. Jeg husker ikke hva retten heter originalt, men hos oss har den fått navn fra hvor vi spiste den, nemlig på The Dolphin i Whitby i England.
Denne retten er en stor favoritt her i huset, og er laget mange ganger. Oppskriften har ikke nøye mål, jeg har aldri tenkt så mye over hvor mye jeg bruker av de ulike ingrediensene. Jeg beregner en kyllingfilet til hver, og sørger for at jeg har nok bacon til å ha minst en skive på hver kyllingfilet.
Ingredienser
Kyllingfileter
Bacon
Barbeque saus
Salt og pepper
Ost
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og brun dem i en panne med litt olje i. Legg filetene over i en ildfast form og ta en god klatt med barbequesaus på hver av dem. Smør ut barbeque sausen, og legg over baconskiver. Jeg pleier å dele baconskivene i to, og legge dem slik at de dekker toppen av kyllingfileten. Sett formen inn i ovnene på 200 grader i ca 20 minutter. Ta så formen ut av ovnen og strø på raspet ost. Originalen bruker cheddar og mozzarella, jeg bruker hvit geitost eller vegansk ost som smelter. Sett formen inn i ovnen igjen i 10 minutter til.
Server med potetbåter og salat.
Gled dere til et virkelig godt engelsk pub måltid.