Kentucky Fried Chicken

Jeg har fått ønskeliste med middagsretter fra ungdommene her i huset. Det er kjekt å få litt utfordringer og inspirasjon til å prøve på noe nytt. Ikke alt jeg prøver meg på blir bra, men her traff jeg. Det er et godt tegn når det blir helt stille rundt middagsbordet, og skålene blir tomme.

Ingredienser
1 kg kyllingklubber
1 l plantemelk
1 ts salt

1 1/2 dl kikertmel
1 1/2 dl Jytte original
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts cayennepepper
1 ts paprika
2 ts løkpulver
3 1/2 dl kullsyrevann

2 l frityrolje

Legg kyllingklubbene i en gryte med plantemelk og salt, og la det stå i kjøleskapet i noen timer, eller over natten.

Kok opp kyllingklubbene i melkeblandigen, og la det småkoke i ca 15 minutter. Legg så kyllingklubbene på en rist å la dem renne av seg. Varm opp frityroljen i en tykkbunnet gryte.
Imens blander du sammen røren de skal dyppes i før de fritteres. Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett litt og litt kullsyrevann, og rør til en klumpfri røre.

Når oljen er så varm at når du stikker ei tresleiv nedi så bobler det rundt den, er det varmt nok til å begynne å fritere kyllingklubbene. Dypp en og en kyllingklubbe i røra, og slipp de forsiktig ned i gryta. Jeg steker 3 til 4 klubber om gangen. De er ferdige når de har fått en gyldenbrun farge. Ta dem forsiktig opp av gryta og legg dem på ei rist med tørkepapir, så fettet får renne av.

Jeg serverer med pommes frittes/søtpotet fries, salat, barbeque saus og Sweet chili saus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *