Grove surdeigsrundstykker

Ferske rundstykker til frokost eller lunsj er bare så utrolig godt, og når man kan sette deigen kvelden før og det ikke innebærer elting, så er det jo lettvint også. At surdeigen har gjort rundstykkene lettere fordøyelig er heller ikke noe ulempe. Jeg har brukt kun fullkorns mel i denne oppskriften, og gode gamle kornsorter med masse god næring. De kan nok oppleves som litt kompakte, men så utrolig gode og mettende. 

Ingredienser
200 g sammalt spelt
200 g emmer
100 g havregryn
50 g sesamfrø
25 g chiafrø
1 ts salt
3 1/2 dl vann
2 ss surdeigstarter
1 ts honning

Bland sammen de tørre ingrediensene, rør ut surdeigstarter og honning i vannet og hell blanding over i de tørre ingrediensene. Rør sammen deigen med en slikkepott. Ta plast over bollen, og la den stå på benken over natten (8-12 timer). Dagen etter tømmer du deigen over på et melet bakebord, bretter den sammen noen ganger, og triller en tykk pølse. Del deigpølsen i 10 biter og sett de over på en stekebrett med bakepapir. La rundstykkene hvile i 1-2 timer.

Ha et par ss havregryn og sesamfrø i en liten skål med litt vann, og la det står mens rundstykkene hviler. Sett ovnen på 275 grader.

Like før du setter rundstykkene i ovnen tar du et tynt lag av havre og sesamfrø blandingen over dem. Dette gir en fin skorpe. Det at havren og frøene er bløtlagt gjør at de henger bedre fast, og at de ikke blir brent.

Når du sette rundstykkene inn i ovnen skrur du ned gradene til 250. Stek i 15-20 minutter, og avkjøle på rist.

Tips
Viss du vil ha rundstykkene mindre grove, eller ikke har emmer mel, kan du bytte det ut med sikta spelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *