For meg var fløtegratinerte poteter et savn i mange år. Det var ikke noe jeg pleide å lage hjemme, men en favoritt når vi var ute og spiste. Men når en da ikke kan ha melk lenger, så nytter det jo ikke å bestille det på en restaurant.
Heldigvis har jeg funnet ut at det ikke er så vanskelig å lage som jeg har trodd, så nå koser jeg meg med fløtegratinerte poteter til biffen hjemme.
I oppskriften nedenfor bruker jeg kikertmel for at det ikke skal bli for flytende, det fungerer helt sikkert like fint å bruke maisenna, glutenfri melblanding eller spelt.
Ingredienser
6 stk store poteter
2-3 ss kikertmel
3 fedd hvitløk
Salt
Pepper
3-4 dl Gryr fløteerstatning
50 g ost som tåles
Start med å koke potetene i ca. 20 minutter. Imens potetene koker kan du finhakke hvitløken. Lar potetene avkjøle litt, del dem så i tynne skiver. Legg dem så lagvis i en ildfast form. Mellom hvert lag strør du litt hvitløk, salt, pepper og kikertmel. Når alle potetene er på plass i formen heller du over Gryr fløteerstatning til det nesten dekke potetene, og topper det hele med revet ost.
Det settes i ovnen og stekes på 225 grader i ca. 20 minutter.
One thought on “Fløtegratinerte poteter uten melk”