Sjokoladekake med moreller

Sjokoladekake er aldri feil. Her er en versjon med krem og moreller. Jeg ble inspirert av et bilde på Instagram (@en_kaka_for_alla). Måtte mekke litt på oppskriften for å få den slik jeg trenger den. Skulle ha den til skoleavslutning og da måtte den være glutenfri, så her er oppskriften fri for egg, melk, hvitt sukker og gluten. Når jeg baker for å spise selv bruker jeg spelt i stedet for det glutenfrie melet, så da bytter jeg ut Schär og Jytte med 6 dl sikte spelt.

Ingredienser til kaken
300 g melkefri margarin
3 dl Gryr fløteerstatning
1 ss eplecidereddik
3 dl Schär Mix B
2 dl Jytte original
2 1/2 dl kokosblomstsukker
1 ts vaniljepulver
6 ts bakepulver
3/4 dl bakekakao

Ingredienser til sjokoladekremen
250 g Smøremyk rapskokos eller annet mykt melkefritt smør
100 g melkefri sjokolade, minst 70% kakao
1 stor ts honning

Ingredienser til kremen
3 dl Gryr fløteerstatning
1/2 ts vaniljepulver

Pynt
Ca. 30 moreller

Smelt margarinen, og bland oppi Gryr fløteerstatning og eplecidereddik. Bland alt det tørre i en bolle. Hell det våte over det tørre og visp sammen til en klumpfri røre. Hell det over i en langpanne (ca. 28 * 36 cm) kledd med bakepapir. La den steke på 200 grader i ca. 15 – 20 minutter.

La kaken avkjøles helt før du lager kremene.

Smelt sjokoladen over vannbad på svak varme og la avkjøle litt. Pisk Smøremyk rapskokos og honning til det er luftig, fortsett å piske mens du heller over sjokoladen i en tynn stråle.
Gryr fløteerstatning piskes stivt sammen med vaniljepulver.
Del halvparten av morellene i biter.

Del kaken i to. Legg den ene delen på at fat. Bre på halvparten av sjokoladekremen, strø over de oppdelte morellene, og bre over litt mindre enn halvparten av kremen. Legg så den andre delen av kakebunnen over og bre på først sjokoladekremen og så kremen. På toppen pynter du med de morellene du har igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *