Når vi kommer litt utpå sommeren får jeg alltid så lyst på solbær. Jeg husker dem fra min barndoms hage. Disse mørke lilla bærene, nesten svarte, som er proppfulle av C-vitaminer og andre næringsstoffer.
Jeg har dessverre ikke bærbusker i min egen hage, men i år er jeg så heldig at de selger solbær i butikken der jeg bor. Fantastisk! Da måtte det bare bli syltetøy av dem.
Siden jeg ikke spiser sukker har jeg brukt honning som søtning. Og for at det ikke skal bli for flytende, har jeg brukt chiafrø som tykningsmiddel.
Ingredienser
500 g solbær
3/4 dl vann
3 ss honning
3 ss chiafrø
Rens bærene og ha dem i en gryte sammen med vannet. Kok opp og la koke under lokk til bærene er gjennomkokte, ca. 10 minutter. Rør av og til.
La det så avkjøles til det er lunka før du har i honning og chiafrø og rører godt. Har du i honningen mens bærene er varme, ødelegges noe av honningens gode egenskaper.
Ha syltetøyet over i rene glass og sett det i kjøleskapet er par timer før det nytes.