Det nærmer seg skolestart med raske skritt. Jeg har planer om å fylle fryseren med diverse godsaker, så jeg har litt å velge i når jeg skal lage matpakker. Det er praktisk å kunne hente fra fryseren kvelden før, og så smaker de nesten som ferske når matpakken skal spises. Og er det tilgang til mikrobølgeovn på skole eller jobb er jo disse perfekte.
Ingredienser
2 dl vann
1 dl plantemelk
½ pk tørrgjær
1 ts honning
½ ts salt
100 g sammalt spelt
300 g sikta spelt
Frø til pynt (valmuefrø, sesamfrø eller linfrø)
Kokt skinke og ost som tåles til å ha inni
Varm vann og plantemelk til det er fingervarmt. Ha tørrgjær, honning og salt i en bolle og hell melkeblandingen over. Rør litt før du tilsetter litt og litt spelt og rører/knar sammen med en slikkepott til deigen slipper bollen.
La deigen heve under plast til dobbel størrelse (ca 1 time).
Del deigen i to og kjevle to runde leiver. Del leivene i 8, legg på en kokt skinke og et par skiver ost på hver trekant. Rull sammen til horn, og la etterheve på bakebrettet med klede over i ca 30 minutter.
Pensle med plantemelk og strø over frø, før de stekes på 225 grader i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.