Bananbrød uten egg

Har du liggende noen bananer som er blitt litt for brune til at det frister å spise dem? Det skjer innimellom hos oss. Og da tenker jeg ofte på det gode bananbrødet jeg fikk servert sammen med fruktsalat til frokost, på et hotell i Houston, som jeg bodde på noen ganger i forbindelse med jobb for mange år siden.

Har hatt lyst på prøve meg på å bake bananbrød, men alle oppskriftene jeg har funnet har inneholder egg. Da er det jo ikke noe annet å gjøre enn å prøve seg fram. Dette er første forsøk. Det ble ikke så luftig og lett som det jeg husker fra Houston, men det er godt og saftig – og garantert mer næringsrikt.

Ingredienser
4 små eller 3 store bananer
200 g havremel (jeg lager havremelet selv, ved å kjøre havregryn til mel i blenderen)
75 g pekannøtter
80 g mørk melkefri sjokolade
3 ts bakepulver
3 ts eplecidereddik

Mos bananene med gaffel eller stavmikser. Bland bananmosen med havremelet, bakepulver og eplecidereddik. Grovhakk nøttene og sjokoladen og vend det inn i deigen, før den helles over i en smurt brødform. Stekes på 180 grader i 45-50 minutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *