Når man er glad i asiatisk mat er det kjipt å ikke kunne spise soya. Heldigvis har jeg endelig funnet redningen. Hørt om Coconut aminos? – Det hadde ikke jeg heller, før jeg tilfeldigvis hørte eller leste om det en plass, husker ikke hvor. Der er rett og slett «soyasaus» basert på kokos i stedet for soya. Helt uten soya og helt glutenfri. Det var ikke så lett å få tak i, men når jeg først hadde fått med meg at det fantes et alternativ måtte jeg bare ha det. Jeg fant den omsider på nettsiden til Kinsarvik naturkost, så jeg la straks inn bestilling der. Det er sikkert mulig å få andre helsekostbutikker også til å ta det inn viss man spør etter det.
Endelig kan jeg lage kylling satay uten å gamble med helsa. Det falt i smak hos alle her i huset, så dette blir ikke siste gang det blir laget.
Ingredienser til Kylling satay
4 kyllingfileter
4 fedd hvitløk
1 ts fersk ingefær
1 ts malt koriander
2 ts malt gurkemeie
1/2 ts chilipulver
Saften av en 1/2 sitron
2 ss olje
4 ss Coconut aminos
Ingredienser til Peanøttsaus
175 g peanøttsmør
175 g kokosmelk
1 ss kokosblomstsukker
2 fedd hvitløk
2 ss Coconut aminos
Saften av 1 lime
ca 1 1/2 dl vann
Chilipulver, salt og pepper
Riv eller finhakk hvitløk og ingefær, og bland det sammen med de andre ingrediensene til marinaden i en bolle. Skjær kyllingen i strimler og legg den i marinaden. Sørg at alle kyllingbitene er dekket av marinade. Ta plastfolie over bollen og la den stå en halvtime på kjøkkenbenken, eller over natten i kjøleskapet.
Kyllingbitene stekes i stekepanne med litt olje. De kan også grilles eller stekes i stekeovnen viss du foretrekker det.
Ha peanøttsmør, kokosmelk, vann, kokosblomstsukker og finrevet hvitløk i en liten gryte på middels varme, og visp dette sammen. Når blandingen koker rører du inn limesaft og Coconut aminos. Smak til med chilipulver, salt og pepper. Juster evt med mer vann viss du syns sausen er for tykk.
Serveres med kokt quinoa/ris og en frisk salat (for eksempel hjertesalat med agurk og eple med en skvett sitronsaft og olivenolje over).
