Jeg skulle ha gjester her om dagen, og hadde så lyst å lage en salat med quinoa og ovnsbakte rødbeter og søtpotet. Jeg var helt sikker på at jeg hadde sett oppskriften på en sånn salat, men gav til slutt opp leitinga. Jeg endte opp med å ta utgangspunkt i Berit Nordstrand sin oppskrift på «ovnsbakte rødbeter med smaker fra Midt-Østen» og så tilsatte jeg litt ekstra ingredienser. Det ble supergodt!
Krydderyoghurten er det skikkelig fart i. Bruk gjerne litt mindre hvitløk viss du ikke er veldig glad i det.
Ingredienser til salaten
1 mellomstor rødbete
1/2 søtpotet
2 ss olivenolje
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
Litt havsalt og pepper
1 boks kikerter
2 ss olivenolje
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
Litt havsalt og pepper
3/4 dl quinoa
50 g ruccola salat
50 g chevrè
1 pakke «Stekt og Skivet Kyllingfilet Soltørket Tomat (200 g)
Ingredienser til krydderyoghurt
300 g kokosyoghurt
2 ts sitronsaft
1 ts koriander
1 ts spisskummen
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
Litt havsalt og pepper
Begynn med å lage krydderyoghurten. Bland sammen alle ingrediensene og sett så krydderyoghurten i kjøleskapet mens du lager salaten, slik at smakene får utvikle seg.
Skjær rødbeten og søtpoteten i biter. Ha de i en bolle og bland inn olivenolje og krydder. Fordel bitene på et bakebrett med bakepapir og bak i ovnen på 180 grader i ca 30 miutter (til de er møre).
Skyll kikertene og la dem få renne av seg. Surr dem så i litt olivenolje i en stekepanne på middels temperatur. Når de begynner å bli sprø på utsiden blander du inn spisskummen og paprikapulveret og surrer videre et minutt. Smak til med salt o pepper.
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Skal salaten serveres lun kan du varme kyllingen litt i ovnen.
Bland sammen rødbete, søtpotet, kikerter, quinoa, ruccola salat og chevrè. Dander kyllingen over salaten.