Vepsebol uten egg

Når man vil få til noe gjelder det å ikke gi seg. Jeg har prøvd meg på vepsebol uten egg flere ganger, uten å lykkes. Men så fikk jeg et par gode tips, og har nå fått til noe som både ser ut som og smaker som vepsebol. De er litt flatere enn de med egg, men det nærmeste jeg har klart å komme så langt.

Vanligvis brukes det mandler i vepsebol, men min datter byttet med hell ut mandlene med peanøtter i fjor (i versjonen med eggehvite), og siden jeg ikke kan spise mandler valgte jeg også å bruke peanøtter. Du kan bruke de nøttene du tåler og/eller liker.

Ingredienser
6 ss kikertlake
125 g rørsukker
1 ts vaniljepulver
2 ts cream of tartar*
100 g kokesjokolade
125 g peanøtter

Start med å koke kikertlaken i ca. 5 minutter. Mens kikertlaken avkjøles kan du hakke sjokoladen og peanøttene, og røre sammen rørsukker, vaniljepulver og cream of tartar.

Pisk kikertlaken til stivt skum, tilsett litt og litt av sukkerblandingen mens du pisker på høy hastighet. Det skal bli en glatt fast marengs. Vend forsiktig inn sjokoladen og peanøttene.

Sett topper på bakepapirkledd stekeplate med spiseskje. Ha litt plass mellom dem, da de brer seg litt ut. Stekes med varmluft på 100 grader i ca 25 minutter.

La dem avkjøles litt på brettet, ført du flytter dem over på rist. Når de er helt avkjølt oppbevares de i tett boks.

* Cream of tartar er en stabilisator, som skal hjelpe å holde luftboblene inne i marengsen. Det er et pulver, og kjøpes på apotek. Det står ikke i hyllene, så du må spør etter det. Det går sikkert fint uten også, prøv da med noen dråper sitron i stedet, da det kan ha noe av den samme effekten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *