Nytt år, nye muligheter og nye matpakker å lage. Jeg syns det er veldig greit å ha mat i fryseren som er enkelt å putte i matpakken. Da er det enklere å variere, og maten smaker ferskt. Når det tas opp av fryseren om morgenen rekker det å tine innen lunsjtid.
I oppskriften har jeg ført opp pølse og brokkoli, for det var det jeg hadde oppi denne gangen. Jeg hadde en enslig pølse som trengte å brukes, og en litt slapp rest av brokkoli. Jeg bruker det jeg har av kjøtt og/eller påleggsrester og grønnsaker. En fin måte å få brukt opp små rester, og samtidig lage mange gode nister.
Bruker du glutenfrie havregryn blir disse glutenfrie, og bruker du vegansk ost er de melkefrie. Jeg bruker hvit geitost, siden vi tåler geitemelk.
Svart salt gir smak av egg. Veldig kjekt for oss som liker egg, men ikke kan spise det. Svart salt fås kjøpt i helsekostbutikker.
Ingredienser
4 dl kikertmel
4 dl havregryn
2 dl hirseflak
4 ts psyllium/fiberhusk
4 ts bakepulver
2 ts gurkemeie
1 1/2 ts svart salt (kan utelates eller erstattes med 1 ts vanlig salt)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
3 ss oregano
6 dl plantemelk
1 dl olivenolje
1 revet gulrot
1 kjøttpølse / 50 g skinke eller lignende
Litt brokkoli
Litt ost
Skrell og riv gulroten på et rivjern. Del pølsen/skinken, brokkoli og ost i små biter.
Bland sammen alt det tørre, ha så i det våte og rør godt sammen. Bland inn resten av ingrediensene. Fordel røren i 12 store muffinsformer (du kan bruke små former også, ha da litt kortere steketid).
Stekes på 225 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist. Legges i fryseren så snart de er helt avkjølt, så sant de ikke skal spises med en gang da.