Carbonara uten egg

Jeg har laget carbonara glutenfri i mange år, det er ikke så vanskelig, det er bare å bruke glutenfri pasta. Men når den skal være uten melk og egg også, blir det litt mer utfordrende. Nå er det heldigvis kommet mange gode erstatninger for melkeprodukter de siste årene, til og med vegansk parmesan (takk til veganerne for det ;-)) Jeg har ikke prøvd den veganske parmesanen, men jeg har hørt fra andre at den er veldig god. Jeg er så heldig at jeg tåler geitemelk, og «Dutch Cheeseman» som reiser rundt i Norges land på ulike messer, selger en veldig god parmesan laget av geitemelk.

Så da har jeg altså gitt meg i kast med å prøve meg fram til en god carbonara uten melk og egg. Om den blir glutenfri kommer ann på hvilken pasta man bruker. Jeg bruker fullkorns speltpasta da det er best for meg, men du kan bruke en hvilken som helst pasta som du tåler.

Vi har litt kylling i carbonaraen vår, rett og slett fordi noen i husholdningen må ha litt mer kjøtt i maten enn bare bacon. Men det er selvfølgelig opp til deg om du vil ha det eller ei.

Ingredienser
400 g spagetti
1 løk
2 fedd hvitløk
300 g bacon
200 g kylling
60 g melkefri margarin
60 g kikertmel (eller annet mel)
4 1/2 dl Gryr fløteerstatning
100 g «parmesanost» av geit, eller vegansk

Kok spagettien etter instruksene på pakken. (Når den er ferdig kokt og vannet er helt av, lar du spagettien vente i gryten.)

Imens spagettien koker, finhakker du løk og hvitløk. Del bacon og kylling i biter. Start med å steke kyllingen i en panne med litt olje. Når kyllingen er stekt har du den over i en skål. Stek så bacon sammen med løk og hvitløk. Jeg pleier å steke litt av gangen, slik at det ikke blir så mye i pannen. Det som er ferdig har du over i skålen sammen med kyllingen.

Bland kylling, bacon og løkblandingen sammen med spagettien, og la det stå under lokk mens du lager sausen.

Smelt melkefritt margarin i en liten gryte, når det er smeltet har du i kikertmelet og rører det sammen. Ha i litt og litt Gryr, vent til det har blitt varmt, og rør sammen. La det koke noen minutter før du har i finrevet «parmesanost». Smakt til med salt og pepper. Hell sausen over pastaen og rør det hele sammen.

Serveres gjerne med litt frisk salat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *