Jeg satt og bladde gjennom oppskriftene mine, og der dukket det opp en oppskrift jeg nesten hadde glemt at jeg hadde. Det var en av mine første oppskrifter «uten alt», og den reddet meg og datteren min gjennom søtsug i en periode da det var mye som skulle utelukkes fra kosten.
Husker at jeg syns de smakte veldig godt den gang, men tenkte at det ikke var sikkert at jeg syns de var så gode nå når jeg har andre alternativer. Nå har jeg bakt dem to ganger på litt over en uker, så det sier vel sitt.
Ingredienser
175 g mykt melkefritt smør (f.eks. Rapskokos fra Berit Nordstrand)
125 g kokosblomstsukker
100 g quinoamel
100 g quinoaflak
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
50 g tørka tranebær
50 g pekannøtter
Melkefritt smør og kokosblomstsukker piskes til det blir porøst. Bland så i quinoamel, quinoaflak, bakepulver og vaniljepulver. Grovhakk pekannøttene og bland dem inn sammen med tranebærene.
Deigen settes med teskje på stekebrett med bakepapir. Stekes på 180 grader i ca. 12 minutter midt i ovnen. Kjeksene er myke når de tas ut av ovnen, så det er lurt å la dem ligge på bakebrettet noen minutter før du forsiktig tar dem over på rist.
Når kjeksene er helt kalde oppbevares de i tett boks. De er holdbare i flere uker, men forsvinner nok ganske fort.
Tips! For variasjon kan du bytte ut tranebær og pekannøtter med mørk sjokolade. Bruk da ca. 80 gram sjokolade med minst 70% kakao.