Paprikakylling

Denne retten fikk jeg servert hos en tidligere kollega for mange år siden. Hun hadde funnet oppskriften i Stavanger Aftenblad. Jeg falt for retten med en gang, og fikk med meg oppskriften. Jeg måtte endre litt på oppskriften for at den skulle kunne spises av hele gjengen min, så den ble gjort melkefri. Heldigvis falt retten i smak hos resten av familien også, så nå koser vi oss med denne i blant.

Ingredienser
750 g kyllingfilet
Litt salt og pepper
2 paprika (for eksempel rød og oransje)
1 stor løk
1/2 ts Sambal Oelek
2 store ss Mango Chutney
4 dl Gryr fløteerstatning
100 g hvit geitost eller vegansk

Del kyllingen i litt store biter. Brun dem i en stekepanne med litt olje, og ha på litt salt og pepper. Ha kyllingbitene over i en ildfast form.

Ha finhakka paprika og løk i pannen, og stek til det er blitt mykt. Rør inn Sambal Oelek og Mango Chutney og la det surre noen minutter før du heller fløteerstatningen over. La blandingen småkoke noen minutter før du heller blandingen over kyllingen i den ildfaste formen. Strø på revet ost og sett formen inn i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Serveres med fullkornris, eller annen ris, og salat.

Tips! Tine sin Balsfjord ost er laget med geitemelk, og kan tåles av de som har intoleranse mot kumelkprotein. Den smaker litt skarpere enn Norvegia, men når den smeltes merkes det ikke.
Tips! Sambal Oelek er en chili paste. Kan erstattes med en kvart chili.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *