Endelig har jeg fått til å lage frokostpannekaker/-lapper uten egg som henger sammen, og som ikke er rå inni uansett hvordan jeg steker dem. Dette blir nok en ny frokostfavoritt i helgene – og ellers også, i alle fall i disse coronatider med hjemmeskole og hjemmekontor.
Ingredienser
200 g havremel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
3 ss chiafrø
4 dl plantemelk
1 most banan
Bland sammen de tørre ingrediensene. Ha oppi litt og litt av plantemelken, og pisk til en klumpfri røre. Til slutt røres den moste bananen inn i røren.
La røren hvile ca. 15 minutter før pannekakene/lappene stekes på middels varme i stekepanne med melkefri margarin.
Vi serverer med fruktsalat og yoghurt som tilbehør.
Tips! Du kan lage havremel selv ved å kjøre havregryn i foodprosessor, eller med stavmikser. Bruker du glutenfrie havregryn blir disse pannekakene glutenfrie.