Spesialmat 1 år

I dag er det 1 år siden jeg la ut mitt første innlegg her på bloggen. Det har vært en spennende reise, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Det har ikke blitt så mye tid til bloggen som jeg skulle ønske i det siste, og jeg har ikke fått gjennomført alle de planene jeg hadde da jeg startet, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Jeg har stor tro på at jeg skal få på plass det jeg tenker på, det tar bare litt lenger tid enn jeg håpet.

Det er spennende å følge med på hvor mye de ulike oppskriftene mine blir brukt, og tenkte jeg i dag skulle si litt om de oppskriftene som har mest treff på bloggen.

På første plass har vi lavkarbobrød uten egg. Denne kom på bloggen som et resultat av at datteren min ville prøve seg på lavkarbo en periode, og samme hvor mye jeg søkte så fant jeg ingen oppskrift på lavkarbobrød uten egg. Det var egg og melk i alle oppskriftene jeg fant. Etter miksing av andre oppskrifter, og litt prøving og feiling fant jeg en oppskrift jeg ble fornøyd med. Jeg har ikke brukt den så veldig mange ganger selv, men ser at den er i flittig bruk av andre. Kjekt å vite at jeg har hjulpet andre med å finne det de ønsker.

På andreplass finner vi en av favorittene her i huset – fløtegratinerte poteter uten melk. Det løfter middagen til et nytt nivå, og var i mange år et stort savn hos oss. Det har vært kjekt å få tilbakemeldinger fra andre om at familien deres er fornøyd med å endelig få servert fløtegratinerte poteter igjen.

Tredjeplass går til den første oppskriften ja la ut – kebab. Kebab forbindes for de fleste med usunn gatekjøkkenmat, men laget på denne måten er det på ingen måte usunt. Det er en stor favoritt blant ungdommen.

Bananbrød uten egg kommer på fjerdeplass. Ikke så overraskende da jeg ikke klarte å finne oppskrift på det da jeg søkte. Hadde så lyst på bananbrød, for å gjøre brune bananer om til noe godt, men alle oppskriftene jeg fant inneholdt egg. Det er tydeligvis flere enn meg som søker etter mat uten egg.

Derfor er det heller ikke overraskende at «omelett» uten egg er den neste på listen. Man skulle jo egentlig ikke tro at det var mulig å få til. Det har ikke helt samme konsistens, og smak, men ganske likt. Den datteren min som tåler egg stod på kjøkkenet her om dagens mens jeg laget det, og kommenterte «det lukter jo egg».

Jeg håper at jeg har klart å hjelpe mange med å finne god mat de kan spise på tross av begrensninger i kosten. Og jeg vil fortsatte å dele oppskrifter og mer tanker fremover. I løpet av det neste året vil jeg også dele mer informasjon om produkter, og hvordan leve med begrenset kosthold.

Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Er det noen spesielle matretter du ønsker oppskrift på uten egg, melk, sukker, hvete osv.? Send meg en melding, så skal jeg se hva jeg kan få til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *