Så godt, så enkelt.
Når jeg var liten var jeg veldig glad i å gå å hente meg en rabarbrastilk i hagen, og gå inne på kjøkkenet til mor å få sukker i et glass. Det var skikkelig hverdagslykke å sitte på trappa en varm sommerdag å spise rabarbra dyppet i sukker.
Nå har jeg ikke rabarbra i hagen, men jeg må nok få gjort noe med det snart. I mellomtiden er jeg glad for at de selger rabarbra i butikken.
Å dyppe rabarbra i sukker er ikke så stas lenger, men rabarbragrøt er så fantastisk godt. Jeg har byttet ut sukkeret med honning. Prøv da vel, det smaker himmelsk og er godt for kropp og sjel.
Ingredienser
ca 450 g rabarbra
5 dl vann
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
2 ss potetmel
1/2 dl kaldt vann
1 dl honning
Rens rabarbraen og del den i ca. 1 cm tykke biter. Ha rabarbraen, 5 dl vann og vaniljestang delt i to, eller vaniljepulver i en gryte. La det koke til rabarbraen faller fra hverandre, ca. 10 minutter. Rør av og til.
Bland ut potetmelet i 1/2 dl vann og hell dette i en tynn stråle ned i gryta mens du rører. Sett gryta til side og la den kjøles ned i ca. 1/2 time.
Rør inn honningen.
Server den lun eller kald, med melk eller fløte.
Vi bruker Gryr fløteerstatning.