Selv om det nå er nesten et år siden eldstemann flyttet ut, og vi gikk fra å være 5, til å være 4 ved middagsborder, lager jeg ofte samme mengde mat som før. Det resulterer i rester, som dessverre har en tendens til å hope seg opp i kjøleskapet. Jeg prøver å bli flinkere til å bruke restene, og har funnet ut at det er genialt å bruke rester fra spagettisaus med kjøttdeig, eller tacokjøttdeig til fyll i pizzasnurrer.
Det blir god lunsj eller kveldskos den dager vi lager det. Restene legger jeg i fryseren, og har klar til matpakker. De tas frosne opp av fryseren om morgenen og legges rett i matboksen, og der tiner de fram til lunsj. Eller viss du vil spise de med en gang du har tatt dem opp av fryseren så kan de selvfølgelig tines i ovnen eller mikrobølgeovnen.
Ingredienser
2 dl plantemelk
1 dl kokende vann
1/2 pk tørrgjær
1 ts honning
200 g sammalt spelt
200 g sikta spelt
Tacokjøttdeig, pastasaus eller lignende til fyll, og ost som tåles til topping.
Bland plantemelk og kokende vann i en bakebolle. Ha i tørrgjæren og honningen og rør det ut. Ha så over melet, rør det godt samme og kna det med slikkepotten til deigen blir glatt og slipper bollen.
La deigen heve under lokk eller plast i ca. en time.
Ha deigen over på et melet bakebord, og kjevle en avlang firkant. Smør på fyllet, og rull sammen deigen til en pølse. Skjær pølsen i ca. 3 cm. brede biter, og legg dem med skjæreflaten ned på et stekebrett. La dem etterheve i ca. en halvtime.
Når de er ferdig hevet legger du på litt revet ost, og steker dem i ovnen på 225 grader i 10 – 12 minutter.
Avkjøles på rist.
One thought on “Pizzasnurrer med spelt”