Dette er en av favorittene til en av døtrene mine. Det var lenge siden jeg hadde bakt den, og skuffelsen var stor nå hun oppdaget at det er egg i oppskriften vi har brukt før. Heldigvis er det ikke første gangen jeg får denne utfordringen, og gleden var stor når resultatet ble vellykket.
Denne kaka er en glimrende måte å få brukt opp bananer som er blitt liggende litt for lenge. Den holder seg godt i kjøleskap noen dager. Den er også veldig grei å ha liggende i fryseren, fordi den tiner så fort.
Ingredienser
2 ss vegansk yoghurt
120 g melkefritt smør
2 ts eplecidereddik
1 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt
1 1/2 dl kokossukker
1 1/2 dl blå Jytte Arv (tidligere Original)
1 dl kokos
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 modne bananer
100 g melkefri mørk sjokolade
Smelt smøret og bland det sammen med yoghurt og eplecidereddik og evt. vanilje (viss du bruker flytende). Mos bananene med gaffel. Grovhakk sjokoladen. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, hell over de våte ingrediensene og rør godt sammen med en ballongvisp. Ha i bananene og rør dem inn. Ha til slutt i sjokoladen og rør sammen.
Ha det over i en smurt form, jeg bruker en form som er ca. 24*24 cm. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.
2 thoughts on “Banan og kokoskake”