Så fort de norske eplene kommer i butikken, er jeg klar for å lage eplekake. Tidligere hadde jeg en kjempegod oppskrift som jeg brukte hele tiden, men den var proppfull med egg og hvitt raffinert sukker.
Etter prøving og feiling har jeg nå kommet fram til denne oppskriften som jeg er veldig fornøyd med. Kokossukkeret gir kaken karamellsmak. Og kombinasjonen karamell, eple og kanel er virkelig godt.
Ingredienser
200 g sikta spelt / 140 g Jytte Original
175 g kokossukker
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 1/2 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt
150 g melkefritt smør
1 1/2 dl vann
1 ss eplecidereddik
3 ss kokosyoghurt
Topping
4 – 5 epler
Kanel
Kokossukker
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret i en lite gryte sammen med vann. Ha alt det våte over i bakebollen i visp sammen med ballongvisp til en klumpfri røre.
Ha røra over i en rund form. Legg på epler som er skrelt og delt i biter. Strø over kanel og kokosblomstsukker.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter.