Glutenfrie sesamrundstykker uten gjær

Plutselig var jeg i den situasjonen at en jentene mine spiser glutenfritt igjen. De siste årene har jeg stort sett laget glutenfri mat bare til gjester, og brødmat har jeg kjøpt ferdig.

Med en kresen tenåring som skal klare seg uten både gluten, hvetestivelse, melk og egg er utvalget med «kjøpemat» begrenset. Dessuten smaker hjemmebakt mye bedre og er som regel bedre for kroppen.

Så da stod jeg der søndag morgen og skulle servere resten av gjengen rundstykker. Jeg leitet fram en oppskrift som jeg brukte mye for mange år siden da vi var flere som spiste glutenfritt. Oppskriften inneholdt egg, så noen justeringer måtte til. Men heldigvis begynner jeg å få trening i å erstatte egg.

Tenåringen ble fornøyd, og da tenker jeg at andre også må få tilgang til denne oppskriften.

Det gikk kjapt å røre sammen deigen, så det gikk nesten like fort å lage disse, som å steike rundstykkene til de andre.

Ingredienser
75 g Schär Mix B
60 g Jytte Original
25 g glutenfri havregryn
2 ss sesamfrø
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 stor ss vegansk yoghurt naturell
1 ts eplecider eddik
1 1/4 dl plantemelk

Sesamfrø til pynt

Ha alt det tørre i en bakebolle og bland litt sammen. Bland de våte ingrediensene og ha de over i bakebollen samme med de tørre ingrediensene. Rør godt sammen. Deigen blir seig og klissete.

Bruk skje eller slikkepott til å sette deigen i fire klatterpå bakepapirkledd stekebrett. Strø over litt sesamfrø til pynt.

Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *