Egentlig vil jeg kalle denne retten tandori kylling, men jeg får det ikke helt til, fordi jeg mener tandori kylling skal være rød – min er bare oransje. Men smaken er der, det smaker i alle fall veldig indisk.
I ferdige sauser på glass er det som regel fløte eller yoghurt, så derfor endte jeg opp med å lage det hele fra bunnen av, slik at vi slipper melk. Dessuten smaker kyllingen mye bedre når den får marinere seg i sausen over litt tid, i stedet for å bare tilsettes krydder ved steking.
Ingredienser
750 g kyllingfilet
3 dl vegansk naturell yoghurt
1 sitron (saften)
3-4 fedd hvitløk
15 g fersk ingefær
1/2 ts salt
2 ts spisskummen
2 ts knust korianderfrø
1 ts Pepper
2 ts malt gurkemeie
1 ts sambal oelek (eller 1 liten chili)
Til saus
Restene av dressingen
1 dl fløteerstatning (ex. fra Gryr)
Stekesky
Start med å blande sammen yoghurt med resten av ingrediensene til marinaden. Del kyllingfilet i fire til fem deler og bland dem godt inn i marinaden. Ha plast eller lokk over å la stå 1-2 timer på benken, eller natten over i kjøleskapet.
Sett ovnen på 275 grader. Legg kyllingbitene på rist, og ha et bakebrett med bakepapir under. Sett på grillfunksjonen i ovnen og sett inn kyllingen høyt oppe i ovnen. De skal steke i ca 15 minutter. Ta dem ut halvvegs i tiden og snu dem. Med å steke på denne måten blir kyllingen saftig, og marinaden brenner ikke fast i panna.

Mens kyllingen steker tar du resten av marinaden i en gryte sammen med fløteerstatning. Varm det opp og la det småkoke.
Når kyllingen er ferdig stekt tar du evt. stekesky og marianderester som har dryppet ned på bakepapiret og heller det i gryta sammen med resten av sausen.
Serveres med ris, salat og nanbrød.
Jeg pleier å ha litt malt gurkemeie i vannet når jeg koker risen sånn at den blir gul.