Vi hadde over flere år kjørt oss fast i noen få fiskeretter som ble laget igjen og igjen. Vi begynte å bli lei, og det var vanskelig å få gjengen til å spise fisk jevnlig. Jeg har prøvd meg på noen nye retter innimellom – men jeg bor sammen med en kresen gjeng, så ikke alt har falt i smak.
Nå har jeg endelig fått til noen fiskeretter gjengen min liker. Denne retten ble til fordi jeg egentlig hadde tenkt å lage en annen rett med laks, men når jeg skulle begynne på middagen manglet jeg en ingrediens. I stedet for å la gjengen min «slippe» å spise fisk den dagen, rasket jeg sammen en rett med det jeg hadde. Og det falt i smak!
Liker du fløtegratinerte poteter, og liker du laks, er jeg ganske sikker på at denne retten faller i smak. Grønnsakene i oppskriftene er de jeg hadde tilgjengelig første gang jeg laget retten, men du kan selvfølgelig putte i det som måtte befinne seg i kjøleskapet hos deg.
Ingredienser
500-600 g laks
4-6 poteter
2 gulrøtter
1 vårløk
1/2 brokkoli
2 fedd hvitløk
3 dl Gryr fløteerstatning eller tilsvarende
Salt og pepper
Skrell poteter og gulrøtter, skjær dem i skiver og legg dem i bunnen av en ildfast form. Hakk vårløk og hvitløk, og del brokkolien i buketter (skjær gjerne stilken også i biter og bruk den og). Ha dette over potetene og gulrøttene i forma. Strø over litt salt og pepper, og hell over Gryr fløteerstatning.
Sett forma inn i ovnen på 200 grader. Det skal stå i ovnen i totalt ca. 45 minutter. Når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden tar du ut formen og legger laksen på toppen, strø litt salt på laksen og sett forma inn i ovnen igjen.
Serveres straks og trenger ingen tilbehør. Alt i en form – enkelt og godt.