Har fått litt dilla på å lage kjeks jeg. Er så kjekt å ha når en får lyst på noe godt. Og disse spiser jeg med god samvittighet, de er laget med helkornsmel og ikke hvitt sukker. De har heller ingen rare tilsetningsstoffer som kjekser vi kjøper i butikken har.
Ifølge jentene mine smaker de som Oreo. Jeg har aldri smakt Oreo, siden de kom til landet etter at jeg begynte å spise spesialmat, så jeg kan ikke si meg verken enig eller ikke enig. Men at de smaker godt, det kan jeg bekrefte.
Ingredienser
130 g melkefritt smør
75 g kokossukker
60 g agavesirup/lønnesirup
150 g glutenfritt havremel
75 g teff (eller annet glutenfritt mel)
1 ts natron
3 ss kakao
1 klype salt
3 ss plantemelk
60 g melkefri sjokolade
Pisk melkefritt smør, kokossukker og agavesirup/lønnesirup med håndmikser til det er luftig og godt blandet. Tilsett mel, natron, kakao og salt og pisk dette sammen med smørblandingen (lurt å røre litt rundt med vispene før du setter de i gang, så slipper du å få mel og kakao over hele kjøkkenet). Tilsett så plantemelk og visp til det blir en glatt masse. Bland inn hakket sjokolade med slikkepott.
Ta fram to bakebrett og kle dem med bakepapir. Bruk teskje og fordel 16 topper på hvert bakebrett. Det må være god plass mellom da de flyter ut under steking. Om du vil ha kjeksene større bruker du spiseskje og lager 9 topper på hvert bakebrett, da må du forlenge steketiden litt.
Sett begge brettene i ovnen på 160 grader varmluft, og la steke i ca. 18 minutter.
La dem ligge på brettene litt før du tar de over på rist til avkjøling. Når de er helt avkjølt kan de oppbevares i tett glass eller boks.