Miniomeletter uten egg

Du tror sikkert det har klikka for meg, som lager omeletter uten egg. Mulig det er akkurat de som har skjedd, men dette smaker godt, og er en god erstatning for deg som ikke kan spise egg, men som savner smaken.

Svart salt gir en nydelig smak av egg. Det kan kjøpes på enkelte helsekostbutikker, og i internasjonale butikker. Gurkemeie gir gul farge, og er i tillegg antiinflammatorisk om du bryr deg om det. Kikertene gir omtrent halvparten så mye proteiner som egg, men til gjengjeld inneholder de i tillegg en god del fiber.

Jeg har kokt skinke eller lignende i mine miniomeletter, men om du dropper det får du vegansk omelett – hvor kult er ikke det.

Ingredienser
4 dl kikertmel
1 1/2 ts svart salt (Kala Namak)
1 1/2 ts gurkemeie
1/2 ts hvitløkspulver
2 ts bakepulver
2 ss oregano
4 dl vann
4 skiver skinkepålegg
1 vårløk

Ha kikertmel, krydder og bakepulver i en liten bolle. Hell over vann, og pisk sammen til en klumpfri røre. Hakk opp vårløk, og del opp skinkepålegget. Ha det så i røra og bland det inn.

Smør en muffinsbrett og fordel røra i de 12 hullene. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke silikon muffinsformer, eller evt. stødige engangs muffinsformer.

Stekes i ovnen på 150 i ca. 30 minutter. La dem avkjøles litt i formen før du har de over på rist for videre avkjøling.

Spises varme, lunkne eller kalde. I nistepakken eller til frokost eller lunsj med salat til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *