Is hører sommeren til . Men det har vært dårlig med is de siste årene for min del. Det burde kanskje ikke vært noe problem med alle de veganske variantene som dukker opp – utvalget blir bedre for hvert år. MEN de fleste variantene er basert på mandelmelk, eller så er det av en eller annen grunn erteprotein i dem. Og så var det sukkeret da. For at jeg skal føle meg bra må det være minst mulig av det. Så for å få en is som tilfredsstiller alle kravene min må jeg lage den selv.
Jeg har laget is flere ganger, det har vært godt alle gangen, men jeg er ikke helt i mål for å være 100% fornøyd. Smaken blir bra, men det mangler litt på konsistensen. Denne ble såpass god at den er verd å publisere, men det kommer nok bedre varianter etter hvert. I stedet for egg som man vanligvis har i hjemmelaget is har jeg brukt kikertlake i den, eller aquafab som det også kalles (laken som ferdigkokte kikerter ligger i). Det løftet isen til å være mer enn bare frossen «melk».
Isen er søtet med kokossukker, og smaker nyyydelig av karamell.
Jeg har en enkel ismaskin som kverne isen for meg mens den fryser, men det går fint å lage is uten ismaskin også, man må bare huske å røre i den noen ganger slik at den ikke blir krystaller i den.
Ingredienser
Kikertlake fra en boks kikerter (1 1/2 – 2 dl)
1 1/2 – 2 dl Gryr fløteerstatning (like mye som kikertlaken)
1/2 ts vaniljepulver
3 ss kokosblomstsukker
Bland sammen alle ingrediensene, rør til sukkeret løser seg opp. Hell blandingen over i en ismaskin, eller ha det over i en boks som du setter i fryseren. Har du ikke ismaskin må du røre i isen ca. hver halvtime til den er frossen, for å unngå at den krystalliserer seg.
Nyyyt!
Tips!
Kikertene kan brukes til å lage humus, ristede kikerter, ha dem i middager eller vafler. Du kan til og med ha dem i smoothie, men ikke bruk for mye da de kan overdøve de andre smakene.