Tahinikuler

For noen år siden kjøpte jeg et glass tahini, fordi jeg hadde tenkt å lage hummus. Det varte og rakk før jeg fikk laget den hummusen, faktisk så lenge at tahinien var gått ut på dato. Men det heter jo best før, men ofte god etter, og siden glasset var uåpnet tok jeg sjansen på å bruke det. Hummus ble det, og den ble god den. Men det beste med det var at jeg oppdaget hvor godt tahini er. For deg som lurer på hva det er – det er malte sesamfrø, nesten som mandelsmør av sesamfrø – men det smaker nesten som peanøttsmør – syns jeg i alle fall.

Så jeg skjønte fort at jeg må lage flere ting med tahini. Og hvorfor ikke prøve energikuler? Det var absolutt en suksess. Jeg har nå måttet kjøpe et nytt glass med tahini – og det kommer nok ikke til å gå ut på dato.

Disse energikulene er veldig gode alene, men sammen med browniekulene smaker de magisk – neste som Snickers. Tenk å kunne spise «Snickers» mens man fyller kroppen med gode byggeklosser.

Ingredienser
80 g dadler uten stein
40 g solsikkekjerner
40 g gresskarkjerner
40 g tahini
1 klype mineralsalt

Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til en glatt og seig masse. Jeg pleier å pulsere i begynnelsen, altså starte og stoppe med korte intervaller, da blander det seg best.

Lag små kuler av massen. Sett kulene i kjøleskapet. Etter en timer er de klar for å smakes. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet – eller i fryseren om du trenger at de skal være litt mindre tilgjengelige. Holdbarhet i kjøleskapet antar jeg er minst en uke – men de har aldri fått stått i kjøleskapet så lenge hos meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *