Hva skal vi ha i nista i dag?
Det er ingen som spør om det her i huset, det er jeg som står for tenkinga der. Den som spiser matpakken får det som en overraskelse hva som er i den.
For å kunne variere, og at nista skal være ferskest mulig baker jeg opp horn, pizzasnurrer, miniomeletter, banan og kokos kake osv., og legger det i fryseren. Når jeg tar det opp fra fryseren om morgenen, rekker det akkurat å tine og smake ferskt innen storefri.
Jeg har blitt veldig glad i disse matboksene med flere rom. Da er det enkelt å sende med frukt, grønnsaker og bær. Frukt og grønnsaker deler jeg, så det blir mer fristende å spise. For at eple ikke skal bli brunt mens det ligger i matboksen legger jeg det sånn at det ligger mest mulig som et helt eple.
For at yoghurt skal holde seg kald bruker jeg frosne bær. Hjemmelaget granola tas med i egen boks. Husk å ikke fylle glasset med yoghurt så mye at det ikke er plass til granola.

Når jeg lager salat pleier jeg legge de mest «soggy» ingrediensene på bunnen (som ovnsbakte grønnsaker), da holder salaten seg frisk på toppen. Eventuell dressing tas med i egen boks.

Noen syns at minstejenta mi på 17 år er bortskjemt som får matpakke laget av mor med seg på skolen hver dag. Det syns egentlig jeg også – men da vet jeg i alle fall at hun får i seg skikkelig mat i løpet at skoledagen.










Nedenfor finner dere lenker til matpakkefavorittene her i huset.
Horn av spelt med ost og skinke