For en tid tilbake fikk jeg spørsmål fra datteren min om jeg kunne lage kylling med cashewnøtter – sånn som vi kjøpte på kinarestaurant før. Som vanlig tok jeg utfordringen, og om jeg skal si det selv ble det vellykket. Første gangen var det riktig nok ingen cashewnøtter i den, siden vi ikke tåler det så godt. Jeg brukte peanøtter i stedet. Begge deler fungerer helt fint. Du kan også lage retten uten nøtter.
Når man har mange ulike allergier eller intoleranser kan det være vanskelig å gå ut å spise. Særlig når man har allergener som ikke oppgis. Det blir litt gjettelek hva som er innafor eller ikke. Og ofte vet ikke servitørene alle ingrediensene i maten. Dessuten kan det være vanskelig å kommunisere med servitører på kinarestauranter. Derfor syns jeg det er veldig kjekt når jeg klarer å få til å lage maten hjemme. Jeg ha alltid trodd at det var komplisert å lage asiatisk mat, men det er ikke det i hele tatt. Når du har alle ingrediensene i hus er det lett som en lek.
Ingredienser
750 g kyllingfilet
1 bit fersk ingefær (ca. 15 g)
3-4 fedd hvitløk
1 ts chilikrydder
1 paprika
1 løk
2 gulrøtter
Buketter av 1/2 brokkoli
Olje til steiking
Saus
1/2 dl coconut aminos
1 ss fiskesaus
2 ss sesamolje
3 ss sweet chili saus
1 ss tapioka
2 1/2 dl vann
1 ss kyllingfond
75-100 g cashewnøtter/peanøtter
Rasp ingefær og hvitløk med fin rasp. Del paprika, løk og gulrøtter i tynne strimler. Del brokkolien i små buketter. Del kyllingfiletene i biter.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen slik at det står klart når du trenger det.
Begynn med å steike kyllingen litt om gangen for at den skal bli stekt og ikke kokt. Ha litt av ingefær og hvitløkblandingen, samt chilikrydder i hver batch med kylling mens den stekes. Sett kyllingen til side.
Ha så løk og paprika i panna. La det surre et par minutter under omrøring, før du har oppi gulrøtter og brokkoli også. La grønsakene surre i ca. 5 minutter. Ha kyllingen over i panna og rør godt.
Rør opp sausblandingen og hell den over. Rør i panna mens det småkoker et par minutter. Jo lenger det koker, jo tykkere blir sausen. Ha oppi cashewnøttene, rør om og server.
Serveres sammen med ris, havreris, quinoa eller lignende.
Tips!
Har du ikke tapioka kan du bruke 1 ss maisstivelse i stedet.
Tåler du verken cashewnøtter eller peanøtter går det fint å lage retten uten nøtter. Ta gjerne en klype salt i sausen og eventuelt litt solsikkekjerner og/eller gresskarkjerner.
Tåler du soya kan du bruke soyasaus i stedet for coconut aminos.