Hvem har sagt at muffins er usunt og ikke kan være en del av matpakken til barna våre? Den som har sagt det har i alle fall ikke sett hva som er ingrediensene i disse muffinsene. 100% fullkorn – og ingen sukker!
Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle lage muffins med blåbær, og med brune bananer som ikke fristet å spise liggende på kjøkkenbordet ble disse muffinsene en realitet. Jeg ble veldig fornøyd med konsistensen. Til tross for at jeg bruker bare fullkorn ble de luftige og gode – og smaker søtt. Det eneste jeg har å utsette på dem er at jeg hadde litt for lite blåbær i dem, men det er jo enkelt å fikse til neste gang.
Ingredienser
3 store bananer
150 g glutenfrie havregryn
100 g teff
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 ss eplecidereddik
100 g vegansk yoghurt
Blåbær
Ha alle ingrediensene utenom blåbær i en blender, og miks sammen til en jevn masse.
Fordel røra i 6 store muffinsformer med spiseskje, ha litt blåbær i formen mellom hver skje med røre.
Steikes på 225 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.
TIPS!
Skal de brukes til niste kan de legges i fryseren så snart de er kalde. Ta de opp om morgenen og legg dem frosne i matboksen. De er ferdig tint og smaker som nybakt innen tid for lunsj.
Syns ungene dine det er stas med lilla mat kan du røre blåbærene inn i røren før du fordeler den.
Teff er et glutenfritt mel som du finner enten i glutenfrihylla eller i vanlig melhylle.