Plommer er veldig godt, men jeg er ikke så flink til å bruke det til noe annet enn å spise dem som de er. Nå er jeg imidlertid blitt inspirert av datteren min som bor i Tyskland ett år. Der er de mye flinkere til å bruke plommer i bakst enn det vi er her – eller i alle fall flinkere enn meg.
Hun fortalte at hun hadde får servert smuldrepai med eple, plommer og krydder. Det hørtes så godt ut, så jeg måtte bare prøve.
Eksperimentet ble vellykket, og jeg kommer garantert til å lage dette flere ganger. Det var raskt og enkelt å lage, og klar for servering rett fra ovnen. Jeg serverte is til, for de som kan ha det. Selv hadde jeg vaniljesaus til. Pisket krem er også et godt alternativ.
Oppskriften fungerer helt sikkert like fint med bare epler eller bare plommer også. Og har du ikke quinoaflak kan du bruke bare havregryn i stedet.
Ingredienser
150 – 200 g eple
150 – 200 g plommer
1 ss potetmel (kan sløyfes)
5 ss kokossukker
1 ts malt kanel
1/2 ts malt nellik
75 g havregryn
25 g quinoaflak
50 g kokossukker
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
50 g melkefritt smør
Start med å dele eple og plommer i små biter. Bland inn potetmel, kokossukker, kanel og nellik. Ha blandingen i en ildfast form.
Ha resten av ingrediensene i en bolle og bland det sammen med fingrene. Fordel blandingen over eple- og plommeblandingen.
Sett formen midt i oven på 200 grader og la steke i ca. 17 minutter.