Focaccia

Høst er tid for supper og gryter, og til det er det supert med nystekt focaccia som tilbehør. Om sommeren er det nydelig til salater.

Som vanlig når jeg baker med gjær så sverger jeg til langtidsheving. Det gir bedre smak og bedre opptak av næringsstoffer. Og selvfølgelig har jeg blandet inn fullkornmel, det også pga. smak og næring.

Jeg bruker emmer om jeg har, men sammalt spelt fungerer like bra.

Ingredienser
250 g emmer /sammalt spelt
250 g sikta spelt
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
5 dl kaldt vann
3 ss olivenolje

Olivenolje og maldonsalt til topping

Ha de tørr ingrediensene i en bakebolle. Hell over vann og olivenolje og rør godt sammen med en slikkepott. Ha lokk eller plast over bakebollen og la den stå på kjøkkenbenken ca. 8 timer.

Bland litt i deigen og hell den over i en liten langpanne kledd med bakepapir. La stå til heving 30-60 minutter. Risle over olivenolje, lag hull i deigen med fingrene. Dryss over maldonsalt.

Stekes på 175 grader i ca. 20 minutter. Serveres lun.

TIPS!
Om du lager deigen på kvelden og ikke skal steke focacciaen før på ettermiddagen kan du sette deigen i kjøleskapet om kvelden og ta den ut om morgenen eller et par timer før steking.

Du kan gjerne toppe focacciaen med soltørka tomater, oliven eller friske urter. Min er veldig basic for da vet jeg at alle spiser den.

Rester kan fryses. Blir best om den varmes litt i ovnen. Risle gjerne over litt olivenolje før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *