Jeg har funnet meg en ny frokostfavoritt. Jeg prøvde chiapudding flere ganger, men det var noe med konsistensen som ikke tiltalte meg. Derfor tilsatte jeg havregryn, og har nå kommet fram til en oppskrift jeg er veldig fornøyd med.
Chiafrø inneholder mye kostfiber, proteiner, Omega 3 og andre næringsstoffer, og er derfor et godt tilskudd til kostholdet. Mange spiser for lite fiber, og da er dette en glimrende måte å få i seg mer. Fiber er nødvendig for fordøyelsen og god tarmfunksjon, og med denne til frokost får magen en god start på dagen. Denne oppskriften smaker ikke helsekost – den smaker sjokolade.
Denne er glimrende for deg som har travle morgener og ikke vil bruke tid på å lage mat. Du bruker to minutter om kvelden for å blande det sammen, neste morgen er den klar for spising rett fra kjøleskapet. Jeg liker å toppe med bær, kokos, nøtter osv, men det er jo valgfritt, den kan fint spises uten topping. Og om du ikke spiser frokosten hjemme, men pleier å ta den med deg på jobb, er det bare å putte glasset i vesken. Om du tar deg tid til å toppe den med frosne bær før du går hjemmefra holder den seg kald i flere timer.

Ingredienser
3 ss chiafrø
3 ss havregryn
1 ss kakao
1 ts kanel
1 dl kokosmelk
1 dl plantemelk
1 klype salt – valgfritt
Bland sammen alle ingrediensene i et glass. Sett på lokk og la stå i kjøleskapet til neste dag (eller et par timer).
Serveres med valgfri topping – bare fantasien setter grenser.
Den holder seg i kjøleskapet noen dager, så lag gjerne en litt større porsjon, så slipper du å røre samme hver kveld.






One thought on “Chia-kjøleskapsgrøt med sjokoladesmak”