Risboller uten egg og sukker

Risboller har vært en del av julen så lenge jeg kan huske, så de må likesom være med. Har etter noen forsøk kommet fram til en versjon som smaker godt, og som er tilpasset mitt kosthold. Altså ingen egg, melk eller sukker.

Det er enkelt og fort gjort å lage, og kjempegodt.

Ingredienser
150 g mørk sjokolade
50 g kokosolje
100 g rapskokos eller annet melkefritt smør
2 ts honning / agavesirup
150 g puffa ris

Start med å smelte sjokoladen og kokosoljen i en bolle over over kokende vann.

Visp sammen rapskokos og honning. La sjokoladeblandingen avkjøles litt før du heller den over i rapskokosblandingen mens du visper.

Ha puffa ris i en stor bolle, hell sjokoladeblandingen over. Rør godt sammen slik at all risen er dekket av sjokolade.

Fordel i muffinsformer. Hos meg ble det nok til 30 stk. Sett den i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Flytt dem så over i tett boks.

Oppbevares i kjøleskap.

Tips!
Har du ikke kokosolje kan du bruke delfiafett i stedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *