Lapper uten egg og melk

Jeg drømte lenge om myke fluffy lapper, men trodde ikke jeg skulle få til å lage det uten egg og melk. For et par år siden la jeg ut oppskrift på frokostpannekaker, som egentlig er lapper laget med havremel. De smaker veldig godt, men er litt kompakte.

Siden den gang har jeg eksperimentert litt, og har fått til en god oppskrift som er fluffy, og smaker like godt dagen etter som når de er ferske. Som vanlig putter jeg fullkornsmel i det jeg baker, fordi jeg både like smaken og det den gjør for magen. Det går helt sikkert fint å lage dem med bare sikta spelt f. eks. viss det skal serveres mer som en kake. Men jeg spiser dem til frokost, og da er det fint å ha litt næring i dem.

Ingredienser
100 g emmer/spelt
100 g teff/quinoamel
3 ss chiafrø
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver
4 dl plantemelk
1 ss eplecidereddikk
1 most banan

Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland plantemelk og eplecidereddikk. Ha litt og litt av melkeblandingen i melblandingen mens du pisker sammen til en klumpfri røre. Rør inn den moste bananen til slutt (du kan knuse bananen med gaffel, men jeg pleier å bruke stavmikser på den, slik at den blir helt glatt).

La røren hvile ca. 15 minutter før du steker lapper på middels varm stekepanne.

Serveres gjerne med fruktsalat og yoghurt til frokost, eller med «smør» og syltetøy. Det er også sykt godt med peanøttsmør på.

TIPS!
For glutenfri variant kan du bytte ut emmer/spelt med glutenfritt havremel, eller 70 g teff arv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *