To virkelig brune bananer lå på kjøkkenbenken og skrek om å få bli brukt til noe i stedet for å bli kastet i søpla. Så jeg bestemte meg for å prøve meg på banangranola igjen. Jeg har prøvd et par ganger før, men ikke blitt helt fornøyd.
Dette gangen ble det full klaff. Under prøvesmaking neste morgen ble jeg i tankene tatt tilbake til kjøkkenet til mormoren min, der jeg fikk frokostblanding til frokost når jeg var der på ferie der alene. Jeg aner ikke hvilken frokostblanding det var, men jeg husker at det smakte syndig godt den gang, for frokostblanding var ikke hverdagskost.
Jeg spiser ofte granola i dag, men denne er det litt mer «krønsj» i enn de jeg pleier å lage, og det er godt med variasjon. Tåler du ikke peanøtter kan du bytte ut peanøttsmør med annet nøttesmør eller tahini. Valnøtter kan byttes med andre nøtter, og du kan bruke andre flak og gryn etter ønske. Men for å få den rette konsistensen anbefaler jeg å bruke små flak/gryn.
Ingredienser
2 brune bananer
50 g peanøttsmør
50 g honning/lønnesirup
100 g quinoaflak
50 g hirseflak
150 g havregryn
50 g valnøtter
50 g sesamfrø
2 ts kanel
Ha de brune bananene, peanøttsmøret og honning/lønnesirup og miks det sammen med en stavmikser.
Hakk valnøttene og bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, hell over bananblandingen og rør godt sammen. Pass på at alle de tørre ingrediensene blir blandet inn.
Hell blandingen over på et stekebrett med bakepapir, og fordel massen utover brettet. Sett det i stekeovnen på 120 grader varmluft. Det skal stå inni ca. 50 minutter. Rør litt rundt på det på brettet ca. hvert 10 – 15 minutt. Del gjerne bitene i mindre biter med en skje. Pass på mot slutten at det ikke blir brent.
Avkjøles og oppbevares i lufttett glass eller boks.



