Her i huset har vi en greie med at vi feirer bursdager med gele, sjokoladepudding og vaniljesaus. Vi har alltid lagt selskaper til helgen, men for at barna skulle få en følelse av feiring på dagen sin også innførte vi gele og sjokoladepudding. Selv om barna nå er voksne gjennomføres tradisjonen fortsatt. I går skulle vi feire mannen min, og siden jeg ikke spiser ferdigkjøpt gele og sjokoladepudding som resten av gjengen min, prøvde jeg meg på en sjokolademousse.
Jeg hadde kikertlake stående i kjøleskapet etter at jeg hadde brukt kikertene til vafler for noen dager siden. Kikertlake, også kalt aquafab, er altså den væsken som er i bokser med hermetiske kikerter. Denne væsken har egenskaper som ligner på eggehvite, den kan piskes til stivt skum og bidrar her til at sjokolademoussen blir luftig.
Dette ble veldig godt, men også veldig mektig. Så nyt i små porsjoner – gjerne med vaniljesaus og/eller bær til.
Ingredienser
100 g melkefri sjokolade
2 dl Gryr fløteerstatning
ca. 1 dl kikertlake (væsken fra en boks)
1 ss mørk agavesirup/kokossirup eller annen søtning
Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk Gryr fløteerstatning sammen med agavesirup/kokossirup til krem. Hell den smeltede sjokoladen i tynn stråle over i kremen mens du fortsetter å piske.
I en annen bolle pisker du kikertlaken til stivt skum. Det er lurt å gjøre dette etter at alt det andre er blandet sammen, fordi skummet faller fort sammen. Ha skummet over i den andre bollen og pisk på lav hastighet til alt er blandet sammen.
Settes i kjøleskapet for å stivne.
One thought on “Sjokolademousse uten egg og melk”