Frokostkake uten egg

Frokostkake, eller «baked oats» om du vil, er en fin vri på havregrøten. Og akkurat som med havregrøt kan du variere den i det uendelige.

De oppskriftene jeg har sett har inneholdt egg, og jeg har derfor funnet min egen vri på dette også. Slik som jeg pleier. Som vanlig har det vært flere forsøk, men nå er resultatet så godt at det er verd å dele.

Ingredienser
3 dl havregryn
1 ss chiafrø
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts vaniljepulver
1 ts natron
1 klype salt
2 dl plantemelk
1 ss eplesidereddik
1 ss lønnesirup
1 banan
(Frosne blåbær/bringebær/bjørnebær eller noe annet godt til topping)

Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Bland sammen de våte ingrediensene. Hell de våte ingrediensene over de tørre og rør sammen. Knus bananen med gaffel og rør inn. La det stå å svelle ca. 15 minutter eller lenger.

Ha røren over i en form dekket med bakepapir. Strø eventuelt over frosne bær.

Stekes på 200 grader i 25-30 minutter.

Serveres varm/lunken, med f.eks. friske bær, frukt, yoghurt og/eller nøtter.

Om det blir rester igjen er de gode å ha i matboksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *