Glutenfrie frokostbrød

Datteren min som spiser glutenfritt bodde utenlands og var sjelden hjemme forrige skoleår, dermed har jeg publisert lite glutenfrie oppskrifter. Nå er hun tilbake i Norge, og plutselig er hun hjemme mye oftere. Jeg var nesten kommet litt utav det med baking av glutenfri brødmat, men det er gøy å prøve seg igjen, nå som jeg har en så god prøvekanin.

På første forsøk ble de glutenfrie frokostbrødene mine godkjent på smak, på andre forsøk ble også konsistens godkjent. Så her får du altså oppskriften på langtidshevede, halvgrove, myke og luftige frokostbrød.

Ingredienser
150 g Schar mix B
150 g Jytte Arv
150 g glutenfritt havremel
50 g glutenfrie havregryn
1 ts psyllium / fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts tørrgjær
4 1/2 dl plantemelk
75 g mykt melkefritt smør

Ha alt det tørre i en bakebolle og bland litt sammen før du tilsetter plantemelk og rører/knar det sammen med en slikkepott til en jevn deig. Tilsett mykt melkefritt smør og elt det inn (med slikkepott eller med hendene). Dekk til deigen med lokk eller plast, og la stå til heving over natten eller ca. 8 timer.

Ha den ferdig hevede deigen over på et melet bakebord. Trill en pølse og del den i åtte like store biter. Trill boller, og gjør dem litt avlange. Sett dem på bakebrett med bakepapir og la dem etterheve ca. 1 time. Pensle med vann og pynt gjerne med litt frø eller havregryn.

Stekes på 225 grader i ca. 18 minutter. Avkjøles på rist.

Frokostbrødene tåler fint å fryses.

TIPS
Glutenfritt havremel lager jeg selv med å kjøre glutenfrie havregryn i en blender eller med stavmikser. Lager opp en del og har over i et gammelt syltetøyglass, så er det tilgjengelig når jeg trenger det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *