Pizzavaffel uten egg og melk

Lei av å spise brød hver dag? Næringsrike vafler med kikertmel og fullkornmel, med krydder og vårløk, og ost inni, er et godt alternativ. De kan spises som de er, eller nytes med salat, kjøttpålegg, tomat, agurk, paprika spirer osv.

De smaker veldig godt rett fra vaffeljernet, men er også gode kalde. Det holder seg fint i kjøleskap, og egner seg godt i matpakken.

Ingredienser
1 1/2 dl kikertmel
1 1/2 dl emmer / sammalt spelt / teff (glutenfritt)
1 ts bakepulver
Krydder etter ønske, f.eks. tørket oregano, gressløk og persille
1 1/2 dl plantemelk
1 1/2 dl vann
1 ts eplecidereddik
1-2 vårløk
100 g ost som tåles

Bland samme alt det tørre. Tilsett det våte litt og litt mens du piske til klumpfri røre med en ballongvisp.

Hakk vårløken og riv osten på rivjern. Bland begge deler i røren.

La stå å svelle/hvile i minst 15 minutter.

Stekes i vaffeljern som vanlige vafler.

Det blir ca. 4 vaffelplater av denne oppskriften.

OBS!
Bruk teff eller annet glutenfritt mel for glutenfrie vafler. Jeg anbefaler teff fordi det er mer næringsrikt enn andre typer glutenfritt mel. Teff får du kjøpt i glutenfrihylla i dagligvarebutikker med godt utvalg, eller «innvandrerbutikker».

Kikertmel kjøper jeg i dagligvarebutikk med godt utvalg. Det står sammen med vanlig mel i noen butikker, og i glutenfrihylla i andre butikker. Det kan også kjøpes i «innvandrerbutikker».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *