Dette ble så godt at jeg rett og slett må dele oppskriften, selv om jeg ikke har noen flotte og fancy bilder. Jeg tenkte nemlig ikke på at det skulle legges ut på en blogg når jeg laget middagen.
Matbloggen har «ligget død» lenge nå. Jeg har hatt perioder med lite inspirasjon i matveien, og når jeg har laget noe nytt som ble veldig vellykket har jeg tenkt at jeg skal skrive ned oppskriften senere – senere kommer aldri og jeg glemmer det.
Akkurat nå har jeg litt kreativitet igjen, og jeg prøver meg på å bruke grønnsaker jeg ikke er så kjent med. På impuls kjøpe jeg en aubergine, uten å planlegge hva jeg skulle bruke den til. Dagen den skulle spises hadde jeg ingen plan, men googlet litt oppskrifter. Oppskriftene som kom opp føltes litt krevende og overveldende der og da, så jeg bestemte meg for å ta med meg litt inspirasjon og så lage mat på intuisjon. Hadde allerede tenkt at aubergine og lam passet godt sammen, og de fleste oppskriftene inneholdt tomater, litt eksotisk krydder måtte til, og så hadde jeg lyst på smeltet ost.
Det ble faktisk bedre enn forventet! Og for en gangs skyld skrev jeg ned oppskriften med en gang – før jeg ryddet av bordet. Så for deg som vil prøve å lage mat med aubergine – her har du en enkel oppskrift.
Ingredienser
1 aubergine
1 løk
3 fedd hvitløk
1 gul paprika
1 pakke lammekjøttdeig (400 g)
1 ts sambal oelek (eller 1/2 chilli)
2 ts spisskumen
1 ts kanel
1 ts muskatt
1 ts estragon
1 pakke hakka tomater
Olivenolje til steking
Salt
Ost til topping (jeg bruker hvit geitost)
Del auberginen i biter og stek den i varm panne med olivenolje, strø salt over.
Ha aubergine-bitene i en ildfast form.
Stek hakka løk og hvitløk, tilsett hakka paprika og la det surre litt.
Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
Tilsett sambal oelek og krydder, rør godt før du tilsetter hakke tomater.
La det surre noen minutter før du heller det over auberginen i den ildfaste formen.
Topp med ost.
Stekes på 200 gradder i 20 minutter.
Spises alene, eller sammen med godt brød og/eller en enkel salat.



