Jeg blir mer og mer glad kål. Og nå når jula nærmer ser syns jeg det er fint å bruke rødkål. Jeg hadde kjøpt inn rødkål for å lage surkål til testribba vi hadde for et par uker siden, men glemte å bruke den. Så når vi skulle ha juleskinke i helga kom jeg på at jeg kunne bruke den i en salat. Og sånn ble denne salaten til. Det ble kjempegodt. Og for å forsikre meg om at jeg ikke glemmer hvordan jeg laget den, legger jeg ut oppskriften her.
Den passer veldig godt til juleskinke, men er supert tilbehør til annen julemiddag også – og på koldtbordet.
Ingredienser
150-200 g rødkål
2 klementiner
1/4 granateple
2 never valnøtter
2 ss eplecidereddik
2 ss olivenolje
Finsnitt rødkålen og ha den i en bolle. Skrell klementinene og del båtene i 3 eller 4. Rens granateple. Grovhakk valnøttene. Ha alt over i bollen, også eplecidereddik og olivenolje. Bland godt sammen.
Kan med fordel lages dagen før så smakene får godgjort seg.
Oppbevares i kjøleskap.
(Det som er igjen av granateplet kan du oppbevare i en tett beholder i kjøleskapet og bruke i andre salater, eller som topping på yoghurt eller grøt)