Er du en av dem som må ta med lunsj selv på jobb, og ikke liker å bruke tid på å lage noe om morgenen? Da er disser supre. Jeg fryser dem ned i porsjonspakker, så er det bare å hente med seg en pakke fra fryseren om morgenen. Innen lunsj er de tinte og er like myke og smakfulle som når de var ferske.
Dessuten er pizzasnurrer en super måte å få brukt opp rester av pastasaus med kjøttdeig eller tacokjøttdeig.
Ingredienser til deigen
150 g Schar mix B
150 g Jytte Arv
150 g glutenfritt havremel
100 g frøblanding (knust)
1 ts psyllium / fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts tørrgjær
4 1/2 dl plantemelk
75 g mykt melkefritt smør
Tacokjøttdeig, pastasaus e.l. til fyll, og ost som tåles til topping
Lag havremel med å kjøre havregryn med stavmikser. Du kan knuse frøene samtidig, jeg bruker 40 g gresskarkjerner, 30 g solsikkekjerner og 30 g sesamfrø.
Ha alt det tørre i en bakebolle og bland litt sammen før du tilsetter plantemelk og rører/knar det sammen med en slikkepott til en jevn deig. Tilsett mykt melkefritt smør og elt det inn (med slikkepott eller med hendene). Dekk til deigen med lokk eller plast, og la stå til heving over natten eller ca. 8 timer.
Ha deigen over på et melet bakebord, og kjevle en avlang firkant. Smør på fyllet, og rull sammen deigen til en pølse. Skjær pølsen i ca. 3 cm. brede biter, og legg dem med skjæreflaten ned på et stekebrett. La dem etterheve i ca. en halvtime.
Når de er ferdig hevet legger du på litt revet ost, og steker dem i ovnen på 225 grader i 10 – 12 minutter.
Avkjøles på rist.