Lavkarbo brød uten egg

Å finne oppskrift på lavkarbo brød uten egg viste seg å være en utfordring. Jeg hentet derfor inspirasjon fra ulike oppskrifter, trakk fra det jeg ikke kan spise selv, og la til noe annet. Etter noen forsøk kom jeg fram til oppskriften nedenfor. Brødet har god smak og konsistens, og holder seg godt i flere dager.

Ingredienser
1 ½ dl solsikkefrø
1 ½ dl gresskarkjerner
1 neve pekannøtter
1 neve valnøtter
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss chiafrø
3 ss pshyllum / fiberhusk
2 dl havremel
2 del havregryn
1 ½ ts bakepulver
2 dl kokos yoghurt
3 dl vann
2 ss olivenolje
1 klype salt

Nøttene og frøene, med unntak av sesamfrø og chiafrø, finmales med blender. Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett de våte ingrediensene og rør til den klisset grøt. Hell deigen over i en brødform og la deigen stå å sette seg i ca 15 minutter før du setter det inn i ovnen på 175 grader i 30 minutter. Ta brødet ut av formen og fortsett å steik i 30-40 minutter.

La brødet bli helt kaldt før du skjærer i det.

Tips
Havremelet lager jeg selv ved å kjøre havregryn i en blender.
Jeg bruker kokos yoghurt i oppskriften, men det kan like gjerne brukes en annen naturell yoghurt.

11 thoughts on “Lavkarbo brød uten egg

  1. Nå er jeg spent! Har akkurat satt brødformen i ovnen 🙂
    Vennlig hilsen Torgeir

  2. Hei! Ja, det ble kjempegodt. Minibrødskiver, men da kan man med god samvittighet ta et par ekstra skiver! Oppbevarer du brødet i brødboks eller kjøleskap? Har brukt naturellyoghurt.

    1. Så bra at det ble vellykket! Brødet holder seg best i kjøleskap, men klarer seg fint i brødboks også noen dager.

  3. Hei!
    Veldig godt😀 nøytral og fin smak. Jeg brukte naturell yoghurt og det var veldig godt. Lavt karbohydrat nivå!

  4. Hei.
    Brødet er nydelig på smak, men jeg sliter veldig med å få det gjennomstekt. Har du noen tips? Jeg har prøvd å steke det myyye lengre, men det er fortsatt rått i midten🤔

    1. Hei.
      Så kjekt å høre at du liker smaken på brødet.
      Jeg vet ikke hvilken brødform du bruker, men jeg erfarer at når jeg bruker en smal brødform er det enklere å få det gjennomstekt enn en bred brødform.
      Det kan muligens også hjelpe å la det stå å sette seg lenger en 15 minutter før det settes i ovnen.
      Du kan eventuelt også prøve med litt mindre vann.
      Lykke til! Håper du finner en løsning 🙂

      1. Tusen takk for tips! Da skal jeg prøve med smalere form og å la det stå noen timer før steking👍

    1. Hei Susann,
      Brødet inneholder ca. 11 g karbohydrater per 100 g. 7 g kostfiber og 11 g protein. 21 g fett, hvorav 3 g mettet fett og resten enumettet eller flerumettet.

Legg igjen en kommentar til Signe Allum Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *