Jeg har alltid elsket sjokolade. Før var det lys sjokolade i alle varianter som gikk ned på høykant. Men når en ikke skal ha melk, og helst ikke så mye sukker, er ikke det noe alternativ. Etter hvert har jeg blitt mer og mer glad i mørk sjokolade, helst så mørk som mulig. 80 – 90% kakao er favoritten, men det må være minst 70%.
Så viser det seg jo også at sjokolade er sunt – i alle fall den mørke uten masse sukker, så da er det legitimt å spise det til frokost. Ikke det at jeg setter meg ned med en sjokoladeplate til frokost, men sjokoladegranola med kokosyoghurt og bær – det har blitt en av mine frokostfavoritter.
Men da tenker jeg ikke på Cocopops og andre lignende frokostblandinger som selges rettet mot barn. Jeg lager sjokoladegranolaen min selv. Jeg vegret meg lenge med å prøve, tenkte det tok lang tid og var komplisert, men det er jo kjempeenkelt. Det trenger litt tid i ovnen, men det er fort gjort å røre sammen. Og det største fordelen med å lage det selv, er at jeg har full kontroll på ingrediensene, og kan lage den sånn at den er 100% i forhold til mine kostbegrensninger. Viss jeg skal kjøpe granola i butikk er det alltid en eller annen ingrediens jeg helst ikke skal ha.
Så ikke nøl. Gå i gang å lag din egen sjokoladegranola. Det smaker himmelsk!
Deler min basisoppskrift her. Da er det enklere å tilpasse sitt kosthold og ikke henge seg opp i en ingrediens en ikke kan spise.
Ingredienser
400 g gryn (havre/quinoa/bokhvete/rug eller lignende)
200 g frø og/eller grovhakkede nøtter
1,5 dl kakao
1 ts vaniljepulver
1/4 ts mineralsalt
1,5 dl olivenolje
1 dl lønnesirup
2 ss kokosblomstsukker
80 g mørk sjokolade (minst 70%)
Bland sammen gryn, frø, nøtter, kakao, vaniljepulver og mineralsalt. Hell over olje og lønnesirup og bland det hele godt sammen.
Fordel blandingen på to stekebrett og stek dem i ovnen på 120 grader varmluft i ca. 50 minutter.
Ta så brettene ut av ovnen og strø over hakke sjokolade og kokosblomstsukker. Stek i ytterligere 5 – 10 minutter.
La granolaen ligge på platene og tørke i 1 – 2 timer før du har granolaen over på tett glass.
2 thoughts on “Sjokoladegranola”