Etter en ferietur i Bulgaria har Kawarma funnet veien til vårt middagsbord. Vi smakte retten på en restaurant og kjøpte med oss krydderblanding hjem. Jeg googlet etter oppskrift, og har prøvd meg fram. Krydderblandingen er tom for lenge siden, men jeg har funnet ut at en blanding av oregano, timian og basilikum fungerer fint.
Retten ser ikke helt ut som på restauranten, og jeg husker ikke lenger om det smaker som på restauranten, men godt er det.
Selv om vi oppdaget retten på en sommerferie, er dette en veldig god rett nå som høsten har kommet over oss. Langtidskokt mat med masse smak på sitt beste.
Ingredienser
900 g strimla oksekjøtt
1 1/2 løk
2 fedd hvitløk
2 paprika (gul og rød)
4 tomater
2 ss tomatpurrè
1/4 ts Sambala oelek (eller 1/4 chili)
1 ss oregano
1 ss timian
1 ss basilikum
Salt og pepper
Brun kjøttet i litt olje i varm panne og krydre med litt salt og pepper. Brun litt og litt om gangen, og kok ut panne med litt vann mellom hver gang. Ha kjøttet over i en jerngryte eller lignende (en gryte som kan stå i steikeovnen). Tilsett krydderet.
Ha finhakka hvitløk og grovhakka løk og paprika i steikepanna med litt olje, og la det surre til det er mykt, tilsett så grovhakka tomater, tomatpurrè og sambala oelek (eller en kvart finhakke chili) og la det surre litt til.
Ha grønnsakene over i gryta og rør de godt sammen med kjøttet. Kok opp og sett gryta i steikeovnen på 175 grader i 2-4 timer. Jo lengre, jo bedre.
Serveres sammen med poteter eller ris. Jeg bruker fullkornsris som jeg først freser i olje sammen med en halv finhakka løk, før jeg koker den i kraft eller buljong.