Magevennlige lavkarbo rundstykker uten egg

Helt siden jeg så at lavkarbobrødet uten egg er min mest besøkte oppskrift, har jeg tenkt på at jeg ville finne en enda mer magevennlig oppskrift, der frøene er bløtlagt, slik at antinæringsstoffer er borte, og næringsstoffene er mer tilgjengelige for kroppen.

Planen var å legge ut oppskrift på ettårsdagen til bloggen, men det blir ikke alltid som man har tenkt, og jeg har brukt litt tid på å finne en oppskrift jeg er fornøyd med. Endelig har jeg en oppskrift å presentere, og det beste av alt er at det er det enkleste alternativet av alle de jeg prøvde. Denne oppskriften er uten egg, gjær, melk, gluten, havre og nøtter. Den blandes fort sammen om kvelden, og er klar til å stekes når du står opp.

Rundstykkene er myke og luftige. De er ganske mektige, så jeg lager dem litt små.

Ingredienser
100 g solsikke kjerner
100 g gresskar kjerner
60 g sesamfrø
30 g chiafrø
100 g quinoamel
60 g quinoaflak
25 g psyllium/fiberhusk
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ss eplecidereddik/Vita Biosa
5 dl vann

Bland først sammen de tørre ingrediensene, hell så i de våte og rør godt sammen. La deigen stå tildekket med lokk eller plastfolie på benken i noen timer, helst over natten.

Deigen har nå blitt en fast masse. Ha vann på hendene, og form ca. 12 rundstykker som du setter på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på 175 grader i 50 – 60 minutter. La dem avkjøles litt før du skjærer i dem.

TIPS!
Noen av produktene jeg bruker er kanskje ukjente for noen av dere. Har derfor lagt inn bilder av noen av dem, med beskrivelse på hvor man kan kjøpe dem.

Chiafrø fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. De står vanligvis smmen med andre frø i hyllene for bakevarer.
Chiafrø kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker. Du finner dem sammen med andre frø i hyllene for bakevarer.
Quinoamel kan kjøpes på helsekost. Man kan også finne det i dagligvarebutikker med godt utvalg. Jeg har funnet det i hyller for vanlige bakevarer, allergimat hyller og hyller med økologiske varer
Quinoa flak kjøpes også på helsekost eller dagligvarebutikker med godt utvalg. Denne fra Sana Bona er min favoritt, og den kjøper jeg på Coop Obs. I min Obs butikk står en i en hylle sammen med andre produkter fra Sana Bona.
Psyllium eller Fiber Husk brukes i glutenfri bakst for å binde deigen sammen. Du finner det i allergihyllen i dagligvarebutikker.
Jeg bruker Vita Biosa eller eplecidereddik for å hjelpe prosessen med å bryte ned antinæringsstoffer. Vita Biosa kjøpes på helsekost, eplecidereddik finner du på dagligvarebutikken sammen med annen eddik.

4 thoughts on “Magevennlige lavkarbo rundstykker uten egg

    1. Ja, de kan fryses. Tiner på kjøkkenbenken i løpet av noen timer. Eller så kan du tine dem i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter 😊

  1. Hei Gro
    Har nettopp bakt lavkarbobrød uten egg etter din oppskrift. Resultatet ser bra ut.
    Jeg tenkte å prøve meg på din oppskrift «magevennlig lavkarbo rundstykker uten egg»
    Kontrollspørsmål som jeg ikke helt ser tydelig i introen fra deg: skal frøene bløtlegges før baking i såfall hvor lenge bløtlegges frøene? Har du samtidig noen synspunkter angående karbohydrater, Gro?
    Roar N

    1. Hei Roar
      Så hyggelig at du prøver ut oppskriftene mine.
      Frøene til rundstykkene trenger ikke bløtlegges før du lager deigen. De blir på en måte bløtlagt mens deigen godgjør seg over natten.
      Hva lurer du på ang karbohydrater?

Legg igjen en kommentar til Marit Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *